dilluns, 6 de maig del 2013

ÉS TEMPS DE SER VALENTS


Desencantats, tristos, afonats, impotents, fotuts..., molts són els qualificatius que poden descriure les sensacions viscudes per l'aficionat groguet al final del partit contra l'Elx. Un Elx que ens ha guanyat amb les seues armes, es a dir, eixes que porta empleant tota la temporada i que són les armes de tots els equips de segona divisió: solidesa, contres ràpides, treure profit de les jugades a baló parat i de les errades dels altres equips; però l'Elx, és el que millor ha sabut explotar-les. La veritat és que la segona és una categoria amb escasa qualitat però molt complicada, on el més important és estar llest, concentrat i no jugar a futbol quan agafes un avantatge; exactament, no jugar a futbol, trencar el ritme i saber parar el partit és precisament el que li falta al Vila-real. El que li va faltar la passada temporada quan va entrar dins del grup de la mediocritat de primera. Una altra cosa que en estos moments li veig al Vila-real és una feblesa anímica o com entrar en una ansietat quan et marquen un gol, que fa, que entren en un bloqueig mental que impedeix ser pràctics i esperar que escampe el temporal. Això és precisament el que he vist hui a partir del primer gol de l'Elx. Un partit que estava dominat i controlat pel Vila-real fins al minut cinc de la segona part, que l'Elx no havia creat pràcticament perill i que una errada convertida en gol fa que l'equip perga el nord i passe a ser un equip sense idees durant quasi tota la segona part.

Que el Vila-real ha tingut una baixada en el seu joc, és tant evident, com que pareix que tornem a ser un equip semblant al de la primera volta els darrers partits; no obstant això, no hi ha temps de lamentar-se i cal recuperar a l'equip per a que li torne la fortalesa mental que li fa falta per afrontar els darrers partits. Un equip que està format amb diversos jugadors internacionals, no és creïble que no puga fer més, per tant, com deia; crec que el factor psicològic va a ser bàsic en els partits que venen i confie que Marcelino, a més de corregir les errades, sapiga donar-li l'empenta necessària a este equip.

Són moments complicats, per això, és temps de ser valents i de ser concients que els aficionats tenim un paper fonamental en estos cinc últims partits. No podem decaure ni deixar de recolzar a l'equip fins al final perquè ja no es tracta de si quedem segons o no; es tracta de jugar el play off i d'afrontar-lo amb una dinàmica positiva i amb un equip més segur d'ell mateix. Recuperar en definitiva eixa solidesa defensiva que teníem fins no fa res i tornar a ser un equip capaç de guanyar a qualsevol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada