dissabte, 9 de març del 2013

Naixement del CD Villarreal

  

  Volia fer un xicotet homenatge al club que durant tretze anys va representar a Vila-real tant en partits oficials com en amistosos. Un record per aquells predecessors del nostre club que van lluitar en categoria regional i van estar a prop de tocar la glòria de la segona divisió.

  A principis dels anys vint, un grup de vila-realencs aficionats a l'esport van decidir organitzar-se per a fomentar la pràctica de diversos esports, entre ells el futbol.

  Així el 10 de març de 1923 van fundar el Club Deportivo Villarreal, club antecessor del nostre Vila-real (Villarreal Club de Futbol), que malgrat no participar en competicions oficials - és possible que no estiguera federat - fins la década dels trenta, va disputar nombrosos partits i tornejos amistosos.

  Però este club era més que un club de futbol, era un club esportiu que incloïa diverses seccions; com per eixemple: ciclisme, atletisme, etc.

  El grup fundador el van formar els germans Josep i Manel Calduch, els germans Pasqual i Delfín Arrufat, Josep R. Herrero, Carles Calatayud, Manel Martínez, Pere Perona, Alfons Sahera i Vicent Cervera. El primer president va ser Josep Calduch Almela.

Partit de futbol al camp del Madrigal als anys vint.
  A partir dels anys trenta el CD Villarreal es converteix en el primer club de futbol de la nostra localitat que disputa competicions oficials i en 1936 juga la promoció d'ascens a la segona divisió, opció que va aconseguir quedant primer de Primera Regional en un grup on hi havien equips com l'Alcoià, Gandia, Alzira i Olimpic de Xàtiva. Cal dir, que en aquella època, no existia la tercera i la promoció la va disputar contra el Cartagena, imposant-se per 3 - 1 els vila-realencs en el partit de tornada, jugat el 2 de febrer de 1936, marcador que va ser insuficient per remontar una eliminatòria que s'havia posat practicament impossible, ja que, en Cartagena van caure per 5 - 0. Parlen les cròniques d'un Cartagena més professionalitzat, malgrat això, el CD Villarreal no va baixar els braços en el partit de tornada.

  L'any 1936, al començar la guerra civil, esta entitat que ens va representar tan dignament durant uns anys, desapareix, sembla ser que no es liquida definitivament però deixa de competir, quedant-se la ciutat sense equip de futbol durant tres anys.

  Tres anys després, a finals de 1939, neix des de la segona regional el FC Villarreal de Educación y Descanso, club que en 1941 amb la llei que prohibeix els estrangerismes canvia de nom a CF Villarreal de Educiación y Descanso. A finals de l'any 1942 este club desapareix, deixant a la localitat sense equip federat durant uns anys, però això, és una altra història...



Cartell d'un partit de futbol de l'època.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada