divendres, 18 d’octubre del 2013

EL RETORN A LA CATEDRAL




Ja falta menys i el proper dilluns visitem San Mamés (la nova Catedral). Després d'una temporada a segona tornem al camp de tot un històric. Un club mític i un dels tres equips que mai ha baixat de primera, però amb el mèrit de mantindre la seua política de pedrera o jugadors de la zona, que és, tota un filosofia i una manera diferent d'entendre este esport que el diferencia de la resta. Esta manera de funcionar li ha restat moltes possibilitats de tornar a ser un equip campió i menys encara després de la Llei Bosman. La seua última lliga i copa data de la tempora 83/84 on va aconseguir un doblet el mateix any. Jugadors com Gorostiza, Zarra, Iribar, Dani, Zubizarreta han escrit pàgines brillants a l'Athletic, o altres més recents com Guerrero o Etxeberria han deixat una gran emprempta dins del club. Actualment han aparegut altres jugadors com Muniain, Ander Herrera, Susaeta o Beñat, entre altres, com a noms destacables. Tot un grapat de bons jugadors que el Vila-real haurà de vigilar. 
Unes imatges de l'últim Athletic campió de lliga.



Pirès, tot un campió lluint la samarreta del Vila-real.

El Vila-real afronta este partit amb la baixa de Jokic però amb un Jaume Costa recuperat de l'esginç de turmell que l'ha tingut apartat unes setmanes i que segurament ocuparà el lloc de lateral esquerrà. Els groguets estan en un gran estat de forma i amb molta moral, com bé indica la classificació, i amb disposició de poder ser el primer equip que guanye al nou San Mamés. No va ser gens fàcil amb una afició que apreta molt i un Athletic ben posicionat a la taula, amb ganes de retallar-li punts a l'equip groguet. Els dos equips tenen un estil semblant, amb dos entrenadors que els agrada que els seus jugadors pressionen i roben la pilota el més lluny i ràpidament possible de la seua porteria, practiquen un joc ràpid i fluit, per tant, pense que l'espectacle està garantit. 

Ara només falta que la pilota es pose a rodar i que es puga repetir la gesta de la temporada 2008-09, jornada número 9 curiosament, on aquell gran equip format per Cazorla, Pirès, Rossi, Senna i companyia li van treure els colors a l'Athletic Club, davant els reconeixements de l'afició de San Mamés. Quatre van ser els gols, amb Rossi, Pirès, Cazorla i Altidore com a protagonistes. Cinc anys han passat d'aquell partit on l'equip a canviat completament i ja només Cani queda d'aquell planter. Dilluns a les 22 h tindrem la resposta. 

Ací us deixe unes imatges d'aquell històric partit de la temporada 2008-09.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada